Ami számunkra fontos

Hogy a lehető legjobb minőségű tojásokkal lássuk Önt el

Az Édes Tyúkom olyan termelőkkel működik együtt, akik megfelelnek a szabadtartás elveinek.

A tyúkok a nap egy részét füves területen kapirgálva töltik. Kizárólag hagyományos módon táplálják a tyúkokat, se hormont, se mesterséges anyagot nem kapnak. A különféle gabonák keveréke és a zöld növényzet biztosítja a tojások kiemelkedő minőségét és finom ízét.

A tojásokat kézzel gyűjtik és ellenőrzik, hogy ne legyen a tojás repedt, törött, rossz. Csak M (53>63gr) és L (63>73gr)  méretű tojásokat szállítunk. A kézi gyűjtés lehetővé teszi, hogy a tojás héján levő természetes védőréteg ne sérüljön. A héj vastagsága mellett ez a természetes védőréteg óvja a tojást a kórokozóktól. Ennek a védőrétegnek rá kell száradnia a tojásra mielőtt összegyűjtik – a gépi gyűjtés ezt nem biztosítja.

A tojásokat a termelőtől egyenesen az átvevőhelyre szállítjuk. Így lehetséges, hogy tojásaink legfeljebb négy naposan kerülnek az átvevőhelyekre.

Majdnem minden héten szállítunk tojást. A webes felületünket úgy terveztük, hogy minél egyszerűbb legyen a tojásrendelés és a szállítás követése. Könnyű követnie, hogy mikor tud rendelni és hol tudja átvenni a tojásokat.

Fontos számunkra az átvevőhelyekkel a közvetlen és jó kapcsolat: ők azok, akik közvetlenül találkoznak Önnel és ők tárolják a tojásokat, amíg Ön értük nem megy.

Célunk, hogy termelőink idejüket és energiáikat a megfelelő tyúktartásra és tojások termelésére szánják, míg mi a termékek terjesztésével foglalkozunk.

Termelőink kis és közepes méretű termelők, tyúkfarmok. Ez a méret emberi léptékű munkamennyiség mellett biztosít megfelelő bevételt mind a termelőnek, mind a terjesztőnek.

Hálózatunk lehetővé teszi a termelők közötti információ-cserét és szakmai tanácsadást. Kérésre áttekintjük egy-egy termelő működését általánosságban vagy egy-egy konkrét problémára figyelve.

Fontos, hogy a termelő és a fogyasztó közel vannak egymáshoz, a termelési helyek Budapest 60km-es körzetében találhatók. Ezzel rövidebb a szállítási idő, frissebb a tojás, s kevesebb erőforrás kerül felhasználásra a szállításhoz.

Így tehát amikor örökbe fogad egy tyúkot, az Önnek rendszeres tojás-ellátást jelent, a termelőnek pedig kiszámítható üzleti környezetet és rendszeres megrendelést. A kezdeményezéshez való csatlakozással egy ‘rövid élelmiszer ellátási láncban’ vesz részt, amely során a tojás a termelőtől a lehető legkevesebb köztes szereplőn keresztül jut el a fogyasztóig. Ezzel a helyi gazdaságot és a fenntartható fejlődést támogatja